Blog Post

Vagány fiúszoba fekete – szürke és arany színekben

Bex Angliában, Gloucestershireben él, két gyermek édesanyja és nem mellesleg az egyik legnépszerűbb lakberendezés témájú blogot vezeti. Instagram oldalát 44 ezren követik, idén pedig a Your Home magazin jelölte a leginspirálóbb lakberendezési témájú Instagram oldal díjra is.
Szinte kimeríthetetlen forrása a saját otthonuk, hiszen 2016-ban költöztek, s ahogyan azt Instagram profilja is előrevetíti: házból otthont szeretne felépíteni.

Szereti a letisztultságot, keresi a harmóniát a tárgyak, terek és színek között, legfőbb jellemzője pedig az elegancia – melyet egy-két helyen akár a giccs jelzővel is illethetnénk, mégsem tesszük, hiszen minden annyira jól passzol, működik az összhang.

Persze a gyerekek szobája sem marad ki a gondos tervezés alól. A lakás átalakulását a kezdetektől, két éve, 2016 óta követhetjük nyomon az Instagram oldalon, s ez idő alatt a szobák több átalakuláson is átestek már. A kisfiú, Noah szobájában a fő vonal mindig megmaradt: vagány, amolyan ‘cool’ fiús szoba. Ezt hangsúlyozzák az állandó szereplők, a fekete, a szürke színek. Persze az összkép mégsem komor, legfeljebb csak komoly, hiszen a csipetnyi fehér és az állandó változó: a kiegészítő szín mindig feldobja.

Na de milyen kiegészítő szín áll jól egy fiú szobának? Az első ami nekünk is eszünkbe jutott, hát persze, hogy a menta! Igazi unisex szín, amiből ha nincs túl sok, akkor remek hangulatot ad az alapszínnek, vidámságot csempész az esetleg sötétebb, kevésbé napfényes szobákba is. Másik jó tipp az arany szín, Bex már mindkettővel kipróbálta Noah szobáját, s az eredmény mindkét esetben szuper volt.

A szoba nagyszerűsége még abban rejlik, hogy Bex jól játszik az apró kiegészítőkkel, azok színeivel is, de nem utolsósorban azok mennyiségével. A szobát egyáltalán nem zsúfolta tele játékokkal – feltételezzük, hogy azok nagyrésze inkább a hatalmas fiókos szekrényben lapul. A design már javarészt meg volt, s még egy-két frappáns kiegészítőre volt szüksége Bexnek amikor megkeresett minket.

A szobáról küldött képeket látva megterveztük Noah betűpárnáját: nem volt kérdés, hogy fekete – fehér, monokróm színekben fog készülni. A chevron minta pedig nagyon mutatós, ugyanakkor nem túlzó ebben a minimalista stílusú szobában, igazi menő, fiús darab lett.

Related Posts

Örök kedvenc: marokkói mozaik minta

Vannak örök darabok amik sosem mennek ki a divatból, s ilyen a marokkói mozaik

Ez a legnépszerűbb betűpárna

Meg van, hogy melyik betű vezeti a népszerűségi listánkat, tudd meg azt is, hogy