Blog Post

Marokkói mintás fali tároló

Örök kedvenc: marokkói mozaik minta

Vannak örök darabok amik sosem mennek ki a divatból, s ilyen a marokkói mozaik minta is. A stílus, az alakzat megmarad, ha változik a divat akkor csak a színeket újítja meg, az árnyalatokkal játszik.

Persze sok mintázat létezik, a variációk száma pont olyan, mint a rajongásé: végtelen.

Éppen ezért gondoltuk azt, hogy egy ilyen minta megállná helyét ha tárolóként is bemutatkozhatna – hiszen szintén örök darab, s a lakás bármely helyiségében mutatós és hasznos. Mert ugye a marokkói minta a mozaik csempéken tűnik fel, hosszabb vagy rövidebb sorokban, vagy csak egy-egy darabot használva de mindig lenyűgöző hatást keltenek, s leginkább a konyhákban, fürdőszobákban és előszobákban találkozunk velük. Pont ott, ahol egy falra szerelhető tárolóra is szükség lehet.

Tető alatt blog képe | http://tetoalatt.blogspot.com

Kép forrása: Pinterest | Tető alatt blog képe | http://tetoalatt.blogspot.com

Persze a csempék színe igen változatos, a letisztult, legegyszerűbb kombinációktól indul és egészen a 3-4 féle színt felvonultató aprólékos mintázatig tart. Elég csak néhány példát megnézni itt, máris káprázik a szemünk – persze csakis jó értelemben.

Mi inkább a minimalista irányzat hívei vagyunk, így az egyszerűbb mintát és a kétféle színt kerestük.

Megtaláltuk.

Az alábbi négyféle színben érhető el a fali tároló, a komolytól a vidám sárgáig. A fenti képen látható, szépen kialakított fürdőszoba és az alábbi textilek is jelzik: lehet ezt a mintát a mai kornak megfelelően, igényesen használni, mellőzve minden giccset.

 

 

 

Most a menta – fehér színkombinációt választottuk ennek az új minta palettának a bemutatására – mivel a cikk írásakor nyári meleg van és ez igazán hűsítő érzést kelt a falon. Azonban a szürke és a fekete színek is nagy kedvenceink ha minimalista stílusról, monokróm színekről van szó: s ezek szerencsére egyre több lakás jellemző árnyalatai, jellemzői – hordozva a minimalista, modern stílusjegyeket.

 

 

I  N  S  P  I  R  Á  C  I  Ó

Legvégül pedig gyűjtöttünk néhány igazán szép példát olyan otthonokról, lakásbelsőkről ahol a minta és a fenti színek megjelennek.

    

 

    

  

 

    

 

 

 

 

 

nvv

 

g

Related Posts

Ez a legnépszerűbb betűpárna

Meg van, hogy melyik betű vezeti a népszerűségi listánkat, tudd meg azt is, hogy

Vagány fiúszoba fekete – szürke és arany színekben

Bex Angliában, Gloucestershireben él, két gyermek édesanyja és nem mellesleg az egyik legnépszerűbb lakberendezés